Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vzkazník | Aktualitky (RSS) | Ke stažení | Návštěvnost | Výměna ikonek | Přidat článek |

Anonymous blokují weby slovenských politických stran

9. 3. 2012

Jak jsme vás informovali již před několika dny, slovenští Anonymous si na dnešek, den před volbami, připravili zajímavou akci. "Sebereme jim den před volbami možnost získat voliče pomocí lží."

qjxen.jpg

Dost lidí však včera překvapilo, když Anonymous oznámili, jakým způsobem chtějí weby politických stran blokovat. Natozdíl od úspěšného útoku na web strany SMER v polovině tohoto týdne, kdy byli návštěvníci přesměrováni na jiné stránky, tentokrát Anonymous zvolili osvědčený DDoS útok. Slibují největší útok v dějinách Slovenska. Mají jim pomáhat příznivci Anonymous z Čech i dalších okolních států.

Útok započal dnes v 8:00. Anonymous chtějí blokovat internetové stránky politických stran strana-smer.sk, sdku-ds.sk, 99percent.sk a kdh.sk. Zdá se však, že zvolená forma útoku nebyla vhodná zrovna při zvoleném čase. Velkými příznivci (aktivními pro tento typ útoků) Anonymous jsou totiž hlavně studenti a žáci základních škol, kterým ve chvíli kdy útoky začaly, ve školách zazvonilo na první hodinu. Proto v 8:20 ještě fungovaly kromě strana-smer.sk všechny weby bez problému.

V 9:20 není takřka žádná změna, pouze web strany 99% se načítá neobvykle pomalu.O dvě hodiny později již fungují všechny weby bez problému. Na nějakou podporu ze zahraničí to tedy nevypadá a Anonymous musejí počkat, až se většina jejich příznivců vrátí domů ke svým počítačům.

Po třinácté hodině mají menší problémy s dostupností strany SDKÚ-DS a 99%. Na před pár dny slibované převzetí kontroly nad profily politických stran na sociálních sítích podle odhadů s největší pravděpodobností nakonec nedojde. Ve 14:30 opět jedou všechny weby bez jakéhokoliv náznaku přetížení. Někteří lidé se začínají divit: "Nemali byt dnes utoky na politicke strany a hnutia v SR?"

Po patnácté hodině se  pomalu vracejí příznivci Anonymous ke svým počítačům a daří se jim po dobu jedné hodiny blokovat web strany 99%. Namísto něj se zobrazuje pouze text "Infinite loop detected in JError". Někteří lidé vidí tuto akci pouze jako pokus o zviditelnění: "Den před volbami těžko změníte názor lidem, kteří se chystají jít volit." Většina zpravodajských serverů o dnešní #opvolby stále mlčí.

 
 

© Panickov.tk 2006 - 2012 | Běží na systému eStránky.cz | Tisk | Nahoru ↑