Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vzkazník | Aktualitky (RSS) | Ke stažení | Návštěvnost | Výměna ikonek | Přidat článek |

Podivná hra na Lide.cz

27. 12. 2009

Seznam.cz, největší český internetový portál, k němuž jsou přiřazeny i další služby (novinky.cz, lide.cz, stream.cz, sfirmy.cz atd.) spustil velice zajímavou hru. Nemusíte se do ní nikterak logovat, vyplňovat registrační údaje, hodný udavač to udělá za vás!

Téměř každý Čech o seznam.cz slyšel, spousta lidí má u něj a jeho služeb registrovaný e-mail. Stejně tak i já, ačkoliv jej používám pouze na méně důležité korespondence, u něj mám e-mail. Na nic jiného se dle mého použít nedá. Před čtrnácti dny se ale cosi změnilo, jak už jsme zvyklí z poslední doby, k horšímu.

E-mail na seznamu otevírám tak dvakrát týdně, abych si zkontroloval došlou poštu, pravidelně, téměř obden si píšu s kamarádem z Moravy. Na poslední e-mail mi ale podezřele dlouho (týden) neodpovídal. Asi po 14 dnech mi dorazila z cizího mailu odpověď obohacená o tragický příběh o zkáze jeho účtu. Jeho prohřeškem nebyli názory, ale fotografie umístěné na profilu lide.cz. Má totiž kratší sestřih a vloni na dovolené si nechal henou vytetovat na ruku vikinga...

Nevěřil jsem mu, smál jsem se mu, že zas někde na chatu nemístně narážel na hiphopové subkultury a dostal nějaký krátkodobý ban. Přišlo mi to tak totalitní, že to aninemohla být pravda. Jenže pak se to stalo! Nezávisle na mém prvním kamarádovi se začali množit e-maily od jiných přátel, že mají nový mail na centrumu že služby seznam.cz jsou pro ně zablokované.

Začínal jsem cítit hnilobu, a tak jsem šel rovnou za nosem. Dovedlo mě to až k nově vzniklému fóru , kam úctyhodní udavači (uživatelé) hážou jeden nick za druhým, admin pak pravděpodobně stylem "ententýky..." rozhoduje, co je extrém a co není. V popisu fóra stojí:

 

Nahlášení závadných profilů

Toto forum slouží k nahlášení profilů, které svým obsahem podněcují propagaci a podporu hnutí potlačujíci lidská práva, extremismus. Hlašte zde názvy profilů, administrátor je prověří, popř. smaže.

Vlastně to není o náhodě a náladě admina, má v tom docela dobrý systém. Pan admin, co to má na starosti, se k tomu dokonce s úsměvem přiznal. Na vznesený dotaz, zda tam mají lidé krom nácků házet i komunisty a anarchisty, že to je také extrém, admin odpověděl zcela bez skrupulí, že zatím pouze nacisty a rasisty...Nemám co dodat. Když pak jiný uživatel žádal smazání přezdívky "MaoCeTung", zjistil, že v jeho případě se jedná o recesi. Řekl jsem si budiž, protekce musí být, zřejmě se Velký Mao s adminem zná.

Před pár dny ovšem přišla další usvědčující zpráva, tentokrát z úst jiného admina:

Mažeme veškeré projevy rasismu, xenofobie, násilí, nacismu.
Nebudeme mazat profily, které případně sympatizují s komunistickou stranou.
DŮVOD : KSČM je plně legitimní politickou stranou zastoupenou v parlamentu ČR.
Tímto upozorňuji všechny uživatele, kteří zde neustále spamují toto forum s požadavky na mazání tohoto, že nebude vyhověno jejich požadavkům, pokud bude toto forum soustavně danými jedinci zahlcováno offtopiky, přistoupím k zablokování takovýchto uživatelů !

Zvykejme si, pánové a dámy! Bude hůř, ale my na to musíme být připraveni. Doporučuji urychleně z profilu smazat české vlajky, fotografie tetování, krátkovlasé kamarády, blonďaté slečny, modré oči raději na fotografiích upravte filtrem "implantace červených očí", piště spisovně. A pro jistotu se rozlučte se svými kamarády, protože pak už nezbude čas...

Máte-li podobný problém s profilem na Lidech, přesuňte se na Najdise.cz . Tam Vám to nehrozí.

©2007 nacionaliste.com ; avšak jak čtu na různých blogách - stále aktuální...

 
 

© Panickov.tk 2006 - 2012 | Běží na systému eStránky.cz | Tisk | Nahoru ↑