Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vzkazník | Aktualitky (RSS) | Ke stažení | Návštěvnost | Výměna ikonek | Přidat článek |

Doména druhé úrovně zdarma

8. 11. 2009

   Jak to udělat, aby jste měli doménu www.něco.tk ?

Čtěte, a dočtěte se až dolu...

 

 

Trocha historie:


Tokelau je skupina tří tropických korálových atolů v jižním Tichém oceánu: Atafu (8° 33′ 06" j. š., 172° 30′ 3" z. d.), Nukunonu (9° 10′ 06" j. š., 171° 48′ 35" z. d.) a Fakaofo (9° 21′ 55" j. š., 171° 12′ 54" z. d.). Politicky jde o nesamosprávné koloniální území Nového Zélandu. Příležitostně se ještě používá i staré koloniální jméno, The Union Islands (anglicky Sjednocené ostrovy). Před rokem 1976 zněl úřední název Tokelau Islands (Ostrovy Tokelau). Výbor pro dekolonizaci při Organizaci spojených národů vede Tokelau na svém seznamu nesamosprávných území.

Tokelau leží asi 500 km severně od Samoy, 3 400 km na severoseverovýchod od Nového Zélandu, 3 660 km jihozápadně od havajského Honolulu a asi 10 000 km na západ od pobřeží Peru. Atol Nukunonu leží 100 km jihovýchodně od Atafu, Fakaofo leží dalších 70 km na východ od Nukunonu.

Tokelau bylo původně osídleno Polynésany migrujícími z jiných skupin ostrovů. V roce 1889 se souostroví stalo britským protektorátem a v roce 1916 bylo připojeno k britské kolonii Gilbertovy a Elliceovy ostrovy. Poté byla v roce 1926 jeho správa předána Novému Zélandu. Ten přijal v roce 1948 tzv. Tokelau Act, kterým přebírá nad Tokelau plnou suverenitu, jakož i zodpovědnost za jeho obranu. V současné době však Tokelauané připravují ústavu a samosprávu, čímž by se svazek Tokelau a Nového Zélandu přiblížil způsobu, jakým je spravováno Niue a Cookovy ostrovy.

.tk je internetová národní doména nejvyššího řádu pro Tokelau (podle ISO 3166-2:TK).

Byl zahájen unikátní projekt který umožněje na stránkách registrátora zadarmo registrovat doménu druhého řádu. Pro takové domény už musí být spuštěna existující webová stránka na Internetu. Domény registrované zdarma musejí být dlouhé minimálně čtyři písmena.

Cílem tohoto projektu je zpopularizovat jinak málo známé Tokelau a upozornit na některé jeho problémy.

 

Pak stačí jít na www.tk a  zaregistrovat si účet, na který si později můžete registrovat strány. Čím víc stránek, tím na více stránkách nebude prvních pár měsíců reklama. A na první stránce ej reklama už od začátku. Pokud by jste chtěli registrovat jen web bez reklamy, stačí mi napsat na můj mail admin@panickov.tk , a já Vám to založím, aby jste nemuseli procházet registrací, která je anglicky, a je možné, že se v ní ani nevyznáte.

 
 

© Panickov.tk 2006 - 2012 | Běží na systému eStránky.cz | Tisk | Nahoru ↑