Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vzkazník | Aktualitky (RSS) | Ke stažení | Návštěvnost | Výměna ikonek | Přidat článek |

Centrum spouští jaknato.cz

8. 11. 2009

Dlouho očekávaný videoportál Centrum Holdings právě startuje. Po pokusech typu ICQ.TV nasazuje k průlomu ve videoobsahu "How to" server Jaknato.cz spouštěný právě teď. Klíčem k návštěvnosti má být profesionální obsah. S komunitní složkou služba zpočátku příliš nepočítá.

Když na letos jaře došlo k slučování Centra s Atlasem, deklaroval Pavel Mucha internetové video jako jednu z priorit nově vzniklého portálového subjektu. Cílem měl být silný vlastní obsah. Uživatelsky generovaným videím Mucha po předchozích zkušenostech nevěřil od počátku. "Neexistuje video pro všechny, plánujeme více videoserverů, zaměřených na určité skupiny uživatelů. Ryze uživatelsky generované video nebude fungovat, budeme si ho vyrábět sami," citoval tehdy Muchu Daniel Dočekal v článku Rychlý a bolavý zrod Centrum Holdings.

Muchovo prohlášení tehdy vyvolalo řadu pochybností a dohadů, jak vidno, samotný Centrum Holdings na jeho pravdivost sází i nadále. Dalším krokem Centra na cestě k úspěšnému videoobsahu nebude ani video zpravodajství, ani estrádní zábava. Firma věří, že uspěje se specializovaným serverem obsahujícím video návody. Možnosti zvoleného obsahového formátu Hác demonstruje na příkladu popularity zahraničních serverů s ekvivalentním formátem. Na českém trhu konkurenci až na specializovaný Spotter TV nemá. Obsah serveru Jaknato je tvořen třetí stranou na zakázku.

Server startuje přibližně se 180 minutami videa, přičemž každý měsíc by mělo na serveru přibývat kolem třiceti tří až čtyřminutových videí. Podobně limitovaný bude zpočátku také záběr jednotlivých kategorií. Pokud zaměření serveru srovnáme například s konkurenčním magazínem Hobby.cz, který v omezené míře také přináší vlastní videoobsah, je zde cílová skupina vymezena daleko úžeji. Již počáteční kategorie jako Jídlo a pití, Vánoční speciál, Rodiče a děti, Zdraví a krása naznačují v počátečním stádiu orientaci zejména na ženskou část diváctva. Hác tvrdí, že jde o dočasný trend a postupem času by mělo dojít k radikálnímu rozšíření uživatelské základny. Tento server je však pouze pro videa od serveru, nelze na něj nahrávat na videa, jako na Stream.cz nebo na Youtube.

 
 

© Panickov.tk 2006 - 2012 | Běží na systému eStránky.cz | Tisk | Nahoru ↑